Drie jaar elektrisch rijden

via: metronieuws

via: metronieuws

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat de eerste elektrische auto werd verkocht. In de Verenigde Staten werden sindsdien 160.000 elektrische auto’s verkocht en inNederland ongeveer 20.000. Venturebeat, een Amerikaanse blog met nieuws over technologie en innovatie, vroeg zich af welke conclusies we uit de ervaring van de afgelopen jaren kunnen trekken.

De actieradius is belangrijk. Mensen worden zenuwachtig als je slechts een tiental kilometers kunt rijden met een opgeladen wagen. Voor woon- werkverkeer is dat wellicht geen probleem, maar wat als je op vakantie gaat of een dagje uit?

Maar: het wordt alleen maar beter. Gelukkig worden de batterijen ieder jaar goedkoper en beter. Naar verwachting zijn de auto’s over 5 tot 8 jaar aanzienlijk goedkoper en kunnen ze meer kilometers rijden op een laadbeurt.

Kilometers maken is mogelijk. Veel mensen vroegen zich af hoelang de batterij van de auto mee zou gaan. De eerste berichten van elektrische auto’s die meer dan  100.000 mijl op de teller hebben bestaan komen inmiddels binnen. De komende jaren moet uitwijzen wat de verwachte levensduur van de batterijen is.

Voor Nederland kunnen we daarnaast concluderen dat het elektrische rijden stimuleren met belastingvoordeel zijn vruchtenafwerpt. Vooral leaserijders hebben interesse in een elektrische auto, omdat deze wordt gezien als een milieuvriendelijke investering en er voor privégebruik van de auto geen bijtelling betaald hoeft te worden.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.