De elektrische snelweg tussen Almere en Amsterdam

Tussen Almere en Amsterdam wordt dit jaar een Electric Freeway geopend. Het wordt een route die kan worden gebruikt voor elektrische fietsen en scooters. De route is een initiatief van de ANWB om pendelaars te verleiden gebruik te maken van duurzaam vervoer.

electric_freeway_amsterdam_almere_netherlandsEén van de initiatiefnemers zegt dat de weg een duurzaam, snel, veilig en comfortabel alternatief biedt voor de auto en het ov tijdens de spits. De bedoeling is dat er in 2014 ongeveer 200 pendelaars meer de auto geparkeerd laten staan en kiezen voor een elektrische fiets. De route is iets meer dan 23 kilometer lang.

In het voorjaar worden activiteiten opgezet om de opening te vieren. De lokale fietsenmaker wordt er bij betrokken, er komen proeftuinen met elektrische fietsen en scooters en workshops bij bedrijven. Met een voucher kunnen werknemers korting krijgen op een elektrische fiets plus verzekering. Ook is het de bedoeling dat pendelaars die overstappen een ‘extra financiële prikkel’ ontvangen.

Tags: , , , , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.